Over ons

Peter en Ineke vormen samen ATELIER PETINE 

Wij zijn een echtpaar dat individueel en op latere leeftijd is begonnen met het vak edelsmeden. Wij werken veel samen, waarbij Ineke meestal het creatieve deel initieert en Peter vooral technisch is aangelegd.
In het vak edelsmeden komen al onze interesses bij elkaar namelijk: natuur, techniek, materialen, mineralen, geologie, geografie, geschiedenis, de antieke oudheid, archeologie, antropologie en het moderne design. Kennis hieromtrent doen wij op door het volgen van cursussen, uit boeken, documentaires en het bezoeken van musea en exposities. Onze belangstelling gaat dan vooral uit naar oude en nieuwe juwelen en sieraden.

Ineke heeft de deeltijdopleiding edelsmeden in Schoonhoven gevolgd en Peter heeft is geschoold bij edelsmid Ben van Helden in Zeist. Samen hebben wij daarna een stage gelopen bij goudsmid Nico Delaide in Antwerpen. Tevens volgden we de Schoonhovense filigraincursus. Peter heeft een cursus stenenzetten gevolgd bij Christiaan-Jan Martijnse te Polsbroek. Momenteel verdiepen we ons in het slijpen van stenen bij de Lapidaristen Vereniging Midden Nederland (LVMN) te De Bilt.

Wij ontwerpen en maken eigentijdse, draagbare en betaalbare sieraden in goud, zilver en (half)edelstenen.

Onze sieraden met een Delfts Blauw porceleinen medaillon zijn een ode aan het oude ambacht van het plateelschilderen. Het zijn medaillons van vóór het mechanisatie- en computertijdperk en zeker 50 jaar oud. Ze zijn met de hand gevormd en beschilderd en daardoor is ieder medaillon uniek. Aan de achterzijde van het medaillon staat een aantekening of het signatuur van de schilder.